2018. 02. 02.

Tanfolyamok 2018-ban

Hamarosan kezdetét veszi az újoncképzés, és ezzel együtt a tanfolyamok. Ha szeretnél tanulni a fotózásról, és a tanfolyamot elvégezve szeretnél egy remek csapatban profi felszereléssel fotózni jelentkezz hozzánk, várunk bizalommal. Jelentkezés előtt jobban megismerhetsz minket az idei GólyaKörTén, február 8-án a BME I épületében délelőtt 10 órától 14 óráig, illetve a Schönherzben, a 1419-ben található műtermünkben 16 órától 20 óráig.

A képzés részletei

A képzésünk 4+1 alkalmas, mindegyik alkalommal a fotózás egy-egy területét ismerheted meg, amiket aztán később hasznosíthatsz a gyakorlatban is, amikor tapasztalt körtagokkal fotózhatsz együtt egy-egy rendezvényen, vagy pedig a műteremben. A képzés sikeres elvégzéséhez az első 4 képzésalkalmon kell részt venned, illetve legalább 4 rendezvényen való fotózás után egy vizsgarendezvény során megmutathatod, hogy akár már egyedül is tudsz egy színvonalas albumot készíteni.

A tanfolyamhoz nincs szükség semmilyen fotós felszerelésre, mindent biztosítani fogunk, viszont ha szeretnél a saját felszereléseddel fotózni, természetesen attól nem zárkózunk el.

Gyűlések

A képzés mellett érdemes járni a a kör gyűléseire is, mivel az első két képzésalkalom után itt tudsz majd jelentkezni a rendezvényekre, illetve itt vitatjuk meg a kör aktuális dolgait, amikbe te is bekapcsolódhatsz. A gyűléseken ezen kívül általában szó esik valamilyen fotós témáról is, amiből minden jelen levő sokat tanulhat.

A gyűléseket hétfőnként 19:00-kor kezdjük a 1419-ben. Várunk szeretettel már a GólyaKörTe utáni első gyűlésen, 2018. február 12-én is.

A képzésalkalmakról

DSLR alapok

A DSLR alapok képzésalkalom során megismerkedhetsz a fotózáshoz szükséges fénytani ismeretek alapjaival, illetve megtudhatod, hogy hogy működnek az általunk használt tükörreflexes fényképezők, valamint a hozzá tartozó objektívek és vakuk. Ezek során ki fogunk térni a fényképezőn található beállításokra, az objektívek típusaira és a felhasználási területeikre, majd az alkalom végén lehetőséged lesz a gyakorlatban is kipróbálni a tanultakat.

Utómunka Lightroommal

Utómunkához az általunk leggyakrabban használt szoftver az Adobe Photoshop Lightroom, aminek alapfunkcióit fogjuk megmutatni ezen az alkalmon. Szó lesz a képen elvégezhető beállításokról, különböző osztályozási lehetőségekről, néhány tipikus hiba javításáról, és adunk tanácsokat a képek feldolgozásának felgyorsítására is.

Rendezvényfotózás

Ezen az alkalmon a körünk fő profiljába, a rendezvényfotózásba fogunk betekintést nyújtani. Az alkalom témái lesznek az általunk fotózott rendezvények típusai, ezeken a rendezvényeken mire érdemes figyelni hogy az elkészült album minél jobb legyen, hogyan érdemes rendezvényfotósként viselkedni és néhány tipikusan előforduló helyzetet kezelni. Ezen kívül meg fogunk mutatni néhány ökölszabályt, amiket felhasználva jól komponált képeket fogsz tudni készíteni.

Műtermi alapok

A rendezvényfotózás után a SPOT második fő profilja a műtermi portréfotózás. Ezen az alkalmon lehetőségetek lesz kipróbálni a műtermünket, miután megismertettünk a stúdiófotózás alapjaival. Mesélni fogunk a stúdióvakuinkról, különböző fényformálókról és arról, hogy a különböző kép effektusok eléréséhez hova érdemes helyezni őket a modellhez képest.

Portréretus Photoshopban (fakultatív)

A retusálás a portréfotózás szerves része, így a műtermi alkalom után lehetőséged lesz részt venni a retusálós alkalmunkon is, ahol megmutatunk néhány eszközt, amik segítségével még szebbé teheted az elkészített portrékat.Ha felkeltette érdeklődésedet a képzés, jelentkezz a lent található gombbal, illetve találkozzunk a GólyaKörTe utáni első gyűlésen, 2018. február 12-én 19:00-kor a 1419-ben.