2019. 01. 29.

Újoncképzés 2019

Hamarosan indul a 2019-es újoncképzés!

Szívesen fotózol a szabadidődben? Esetleg még sosem foglalkoztál fényképezéssel, de mindig is szerettél volna érteni hozzá? Érdekel, kik vannak az egyetemi rendezvényeken villogó vakuk mögött, és hogyan lesz az elkészített képekből egy webes album, vagy éppen egy minőségi portréfotó? Ha szeretnél tanulni a fotózásról, és a képzést elvégezve egy remek csapatban, profi felszereléssel fotózni, szeretettel várunk tanfolyamainkon! Jelentkezés előtt jobban megismerhetsz minket az idei GólyaKörTén, február 5-én a BME I épületében délelőtt 10 órától 14 óráig, illetve a Schönherzben, a 1419-ben található műtermünkben 16 órától 20 óráig.

Miről fog szólni a képzés?

A képzésünk 4 alkalmas, mindegyik alkalommal a fotózás egy-egy részét ismerheted meg, a megszerezett tudást pedig ezután gyakorolhatod is, amikor tapasztalt körtagokkal együtt fotózol egy-egy rendezvényen, illetve a műteremben. Ahhoz, hogy a képzést sikeresen elvégezd, részt kell venned a négy tanfolyamalkalmon, majd miután legalább négy alkalommal voltál fotózni, egy vizsgarendezvény során megmutathatod, hogy akár már egyedül is tudsz színvonalas albumot készíteni. A tanfolyamhoz nincs szükség semmilyen előismeretre vagy felszerelésre, csak lelkesedésre és motivációra 😊 A képzésalkalmakon ugyanis elmondunk mindent, amit egy esemény lefotózásához fontos tudni, és felszerelést is biztosítani fogunk (ha esetleg van saját felszerelésed, és szeretnél azzal fotózni, természetesen arra is van lehetőség).

Gyűlések

A képzés mellett érdemes járni a kör gyűléseire is, mivel az első két képzésalkalom után itt tudsz majd jelentkezni a rendezvényekre, illetve itt beszéljük meg a kör aktuális dolgait, amikbe te is bekapcsolódhatsz. A gyűléseken ezen kívül általában szó esik valamilyen érdekes fotós témáról is, ami minden jelenlévő számára tanulságos lehet. A gyűléseket hétfőnként 19:00-kor kezdjük a 1419-ben. Várunk szeretettel már a GólyaKörTe utáni első gyűlésen, 2019. február 11-én is!

A képzésalkalmakról

DSLR alapok

Az első alkalmon megismerkedhetsz a fotózáshoz szükséges fénytani alapismeretekkel, illetve megtudhatod, hogyan működnek az általunk használt tükörreflexes fényképezők, valamint a hozzájuk tartozó objektívek és vakuk. Ezek során ki fogunk térni a fényképezőn található beállításokra, az objektívek típusaira és a felhasználási területeikre, az alkalom végén pedig lehetőséged lesz fényképezőgépen is kipróbálni az elhangzottakat.

Utómunka Lightroommal

Utómunkához az általunk leggyakrabban használt szoftver az Adobe Photoshop Lightroom, aminek alapfunkcióit fogjuk megmutatni ezen az alkalmon. Szó lesz a képen elvégezhető beállításokról, effektekről, különböző osztályozási lehetőségekről, néhány tipikus hiba javításáról, és adunk tanácsokat a képek feldolgozásának felgyorsítására is.

Rendezvényfotózás

Ezen az alkalmon a körünk fő profiljába, a rendezvényfotózásba engedünk bepillantást. Az alkalom témái lesznek az általunk fotózott rendezvények típusai, ezeken a rendezvényeken mire érdemes figyelni, hogy az elkészült album minél jobb legyen, hogyan érdemes rendezvényfotósként viselkedni és számos tipikusan előforduló helyzetet kezelni. Ezen kívül mutatnunk majd néhány trükköt, amiket alkalmazva jól komponált képeket fogsz tudni készíteni.

Műtermi alapok

A rendezvényfotózás után a SPOT második fő profilja, a műtermi portréfotózás következik. Ezen a képzésen lehetőségetek lesz kipróbálni a műtermünket, miután megismerkedtetek a stúdiófotózás alapjaival. Mesélni fogunk a stúdióvakuinkról, különböző fényformálókról és arról, hogy a különböző képi effektusok eléréséhez hogyan érdemes elhelyezni őket.

Bár körünk fő tevékenységei a rendezvények megörökítése, illetve a műtermi stúdiófotózás, nálunk olyan témákkal is foglalkozhatsz, mint a honlapunk fejlesztése, vagy a képeinket tároló szerver gondozása, úgyhogy ha szívesen foglalkoznál ilyesmivel, erre is van lehetőség.

Ha felkeltette érdeklődésedet a képzés, jelentkezz a lent található gombra kattintva, illetve találkozzunk a GólyaKörTe utáni első gyűlésen, 2019. február 11-én 19:00-kor a 1419-ben!