2016. 10. 23.

Gyakran ismételt kérdések

 • Tudnátok csinálni rólam egy igazolványképet?

Félévente meg szoktunk hirdetni egy igazolványkép-fotózási akciót a megszokott felületeken (weboldalunk, levelező listák, facebook oldalunk, plakátok a kollégiumban). Ha erről lemaradtál, akkor van lehetőség egyénileg is igazolványképet csinálni. Először írj egy emailt a spot@sch.bme.hu-ra, megfelelő tartalommal. Hamarosan megkeres egy körtagunk, aki időpontot egyeztet veled, a időpontot egyeztet veled. A mindenkori árat az időponttal együtt adjuk meg, ami jóval alacsonyabb, mint bármilyen más helyen. Kérlek vedd figyelembe, hogy nem egy cég vagyunk, ezért nem tudjuk garantálni, hogy még aznap elkészítjük a képedet. Továbbá a fotós az áron felül valószínűleg egy sörre is igényt fog tartani.

 • Rendezvényt szervezek, szeretném meghívni a SPOT-ot fotózni. Mi ennek a módja?

Írj egy emailt a spot@sch.bme.hu-ra vagy keresd meg a mindenkori körvezetőt vagy helyettesét személyesen minél előbb, de legkésőbb a rendezvény előtt 8 nappal! Ha túl későn szólsz, nem biztos, hogy tudunk fotóst keríteni, és ha sikerül, akkor is szüksége lesz kárpótlásra a programjai átszervezése miatt (ennek pontos paramétereit a fotós egyénileg határozza meg; a rendezvény idejére kapott repi nem kárpótlás, hanem alapvető gesztus). Csak az előbb megadott csatornákat használd (azaz például ne a SPOT-os haverodon keresztül üzenj)! A rendezvény típusától, nagyságától, hosszától függően megegyezünk a fotósok számáról és egyéb részletekről. Vedd számításba, hogy a képzési programunk részeként gyakran újoncokkal együtt fotózunk. Továbbá elvárjuk, hogy a fotósainkat kiemelten kezeljék a rendezvényen (pl. soronkívül és ingyen beengedjék; fölmehessenek a színpadra, zárt területre; stb), a munkájukban ne akadályozzák. Hosszabb rendezvényen kis repire (pl. egy szendvics és üdítő) igényt fogunk tartani!

 • Mikor lesznek fenn a képek a galériában?

Igyekszünk 48 órán belül elkészülni az utómunkákkal, válogatással és feltölteni őket.

 • Hogyan lehet belépni a fotókörbe?

Minden tavasszal indul előadásokkal és gyakorlatokkal egybekötött újoncképzésünk. Célszerű ekkor csatlakozni, és ha VIK-es vagy és elsős, akkor úgyis csak második félévtől lehetséges bármilyen körhöz csatlakozni. A részletes információkért figyeld a hirdetéseinket a megszokott felületeken (weboldalunk, levelező listák, facebook oldalunk, plakátok a kollégiumban).

 • Lefotóztatok egy rendezvényen, de nem találom magamat a képek között. Valahol meg lehet nézni ezt a képet?

Nem minden képet teszünk közzé a webes albumban, nyilván megvan az oka, amiért a Rólad készült kép nem került ki. Ha mindenképpen szeretnéd megkapni a képet, akkor egy írj egy emailt a rendezvény nevével és két sör felajánlásával a spot@sch.bme.hu-ra. Hamarosan megkeres egy körtagunk, aki időpontot egyeztet veled, hogy átnézzétek a képeket.

 • Lefotóztatok egy rendezvényen, de nem szeretném, hogy kint legyen a kép. Valahogy el lehet távolítani a webről a képet?

Írj egy emailt a rendezvény nevével és a kép számával a spot@sch.bme.hu-ra! Ezt követően hamarosan eltávolítjuk a képet.

 • Hogyan tudok letölteni egy képet a webes albumból?

Kattints jobb egérgombbal a képre!

 • Hogyan lehet letölteni egy rendezvény összes képét egyben?

Jelenleg ez a funkció még nem üzemel, dolgozunk rajta.

 • Hogyan tudok letölteni egy képet nagyobb felbontásban?

Ha magáncélra kell, sehogy.

 • Szeretnék kérni egy rendezvényről 3-4 jól sikerült képet, lehetőleg vízjel nélkül. Újságba, rendezvény weboldalára, szórólapra, stb. kéne.

Írj egy emailt a spot@sch.bme.hu-ra, amelyben leírod a rendezvény nevét, illetve kifejted, hogy hova kéne a kép. Kérünk minden esetben jelöld meg, hogy a képeket a SPOT, a VIK fotóköre készítette. A levelet követően hamarosan fölvesszük veled a kapcsolatot.

 • Szeretnék csinálni egy kiállítást, szórólapot, weboldalt, stb., ehhez kellenének képek egy bizonyos témában. Tudnátok adni, illetve készíteni?

Írj egy emailt a spot@sch.bme.hu-ra, amiben részletesen leírod, hogy mire lenne szükséged. Vedd figyelembe, hogy nem egy cég vagyunk, ezért nagyobb projekteket nem vállalunk. Továbbá pénzt nem fogadunk el, de a munka nagyságától függően üdítőre, sörre, stb. igényt fogunk tartani! A levelet követően hamarosan fölvesszük veled a kapcsolatot.

 • Szeretnénk tablófotót készíteni mindenkiről a tanszéken, részlegen, csoportban, stb. Tudnátok vállalni?

Írj egy emailt a spot@sch.bme.hu-ra, amiben leírod, hogy kik vagytok, hányan lennétek, milyen elvárásaitok vannak. Vedd figyelembe, hogy nem egy cég vagyunk, ezért többszáz fős fotózást nem vállalunk! A levelet követően hamarosan fölvesszük veled a kapcsolatot.

 • Szeretnék egy kiállítást szervezni, archív képekkel tudnátok segíteni?

Írj egy emailt a spot@sch.bme.hu-ra, amiben részletesen leírod, hogy milyen kiállításra, milyen témában, milyen rendezvényekről szeretnél képeket! Vedd figyelembe, hogy a munka nagyságától függően üdítőre, sörre, stb. igényt fogunk tartani! A levelet követően hamarosan fölvesszük veled a kapcsolatot.

 • Fotós vagyok, szeretnék felszerelést kölcsön kérni. Hol érdeklődjek?

Csak a körtagok használhatják a felszereléseinket. Csatlakozz hozzánk, és akkor kölcsön kérheted!

 • Fotós vagyok, de nincs műtermem. Használhatnám a tieteket?

Csak a körtagok használhatják a műtermet. Csatlakozz hozzánk, és akkor használhatod!

 • Fotós vagyok, csináltam képeket egy rendezvényen. Föltöltitek a webes galériátokba?

Köszönjük, de nem.