2022. 02. 15.

Újoncképzés 2022

Hamarosan indul a 2022-es újoncképzés!

Szívesen fotózol a szabadidődben? Karácsonyra kaptál egy fényképezőgépet, de nem tudod, hogy kell használni? Esetleg még sosem foglalkoztál fényképezéssel, de mindig is szerettél volna érteni hozzá? Érdekel, kik vannak az egyetemi rendezvényeken villogó vakuk mögött, és hogyan lesz az elkészített képekből egy webes album, vagy éppen egy minőségi portréfotó? Ha szeretnél tanulni a fényképezésről, és a képzést elvégezve egy remek csapatban, profi felszereléssel fotózni, szeretettel várunk tanfolyamainkon! Jelentkezés előtt jobban megismerhetsz minket az idei GólyaKörTén, február 23-án a BME I épületében 10:00 – 14:00-ig, vagy a Schönherz kollégiumban az SCH1419-ben, délután 15:30 – 20:00-ig. Ezen kívül bármikor kereshetsz bennünket a weboldalunkon vagy a levelezőlistánkon!

Miről fog szólni a képzés?

A képzésünk 4 különböző témát ölel fel, mindegyik alkalommal a fotózás egy-egy részét ismerheted meg, a megszerzett tudást pedig, amint a pandémiás helyzet megengedi, tapasztalt körtagokkal együtt gyakorolhatod egy-egy rendezvényen, illetve a műteremben. Ahhoz, hogy a képzést sikeresen elvégezd, részt kell venned a tanfolyamalkalmon, majd miután legalább négy alkalommal voltál fotózni, egy vizsgarendezvény során megmutathatod, hogy akár már egyedül is el tudsz készíteni egy színvonalas albumot. A tanfolyamhoz nincs szükség semmilyen előismeretre vagy felszerelésre, csak lelkesedésre és motivációra 😊. A képzésalkalmakon ugyanis elmondunk mindent, amit egy esemény lefotózásához fontos tudni, és felszerelést is biztosítani fogunk (ha esetleg van saját felszerelésed, és szeretnél azzal fotózni, természetesen arra is van lehetőség).

A képzésalkalmakról

DSLR alapok 📸🔍

Az első alkalmon megismerkedhetsz a fotózáshoz szükséges fénytani alapismeretekkel, illetve megtudhatod, hogyan működnek az általunk használt tükörreflexes fényképezők, valamint a hozzájuk tartozó objektívek és vakuk. Ezek során ki fogunk térni a fényképezőn található beállításokra, az objektívek típusaira és a felhasználási területeikre. Továbbá, amint a kollégiumok kinyitnak, lehetőségetek lesz profi felszereléseinken is kipróbálni a tanultakat!

Utómunka Lightroommal 💻🖌️

Utómunkához az általunk leggyakrabban használt szoftver az Adobe Photoshop Lightroom, aminek alapfunkcióit fogjuk megmutatni ezen az alkalmon. Szó lesz a képen elvégezhető beállításokról, effektekről, különböző osztályozási lehetőségekről, néhány tipikus hiba javításáról, és adunk tanácsokat a képek feldolgozásának felgyorsítására is.

Rendezvényfotózás 👩‍🎓📸

Ezen az alkalmon a körünk fő profiljába, a rendezvényfotózásba engedünk bepillantást. Az alkalom témái lesznek az általunk fotózott rendezvények típusai, ezeken a rendezvényeken mire érdemes figyelni, hogy az elkészült album minél jobb legyen, hogyan érdemes rendezvényfotósként viselkedni, és számos tipikusan előforduló helyzetet kezelni. Ezen kívül mutatunk majd néhány trükköt, amiket alkalmazva jól komponált képeket fogsz tudni készíteni.

Műtermi alapok 📷💡

A rendezvényfotózás után a SPOT második fő profilja, a műtermi portréfotózás következik. Ezen a képzésen lehetőségetek lesz kipróbálni a műtermünket, miután megismerkedtetek a stúdiófotózás alapjaival. Mesélni fogunk a stúdióvakuinkról, különböző fényformálókról és arról, hogy a különböző képi effektusok eléréséhez hogyan érdemes elhelyezni őket.

Gyűlések 🧑💬

A képzés mellett érdemes járni a kör gyűléseire is, ugyanis ha részt vettél a DSLR alapok és az Utómunka Lightrommal képzésünkön, akkor ezek után itt tudsz majd jelentkezni az egyes rendezvényekre fotózni, illetve itt beszéljük meg a kör aktuális dolgait, amikbe te is bekapcsolódhatsz. A gyűléseken ezen kívül általában szó esik valamilyen érdekes fotós témáról is, ami minden jelenlévő számára tanulságos lehet. A gyűléseket hétfőnként 19:00-kor kezdjük a SCH1419-ben. Várunk szeretettel már a GólyaKörTe utáni első gyűlésen, 2022. február 28-án is!

IT-részleg 💾👨‍🏭

Bár körünk fő tevékenységei a rendezvények megörökítése, illetve a műtermi stúdiófotózás, nálunk olyan témákkal is foglalkozhatsz, mint a honlapunk fejlesztése, vagy a képeinket tároló szerver gondozása, úgyhogy ha a fotózás mellett szívesen foglalkoznál ilyesmivel, erre is van lehetőség a körben.

Ha felkeltette érdeklődésedet a képzés, jelentkezz a lent ⬇ található gombra kattintva, illetve találkozzunk a GólyaKörTe utáni első gyűlésen, 2022. február 28-án 19:00-kor!